Johannes H. Klæbo

 

 

Markets sponser Johannes H. Klæbo, Norges nye langrenns talent

Johannes Høsflot Klæbo og SpareBank 1 Markets har inngått et 3-årig samarbeid som vil hjelpe Johannes å realisere sine mål som skiløper.

SpareBank 1 Markets har valgt å sponse Johannes fordi han er en ung og fremadstormende skiløper som representerer verdigrunnlaget vårt på en god måte:  Vi har begge rollen som utfordrere, vi er begge utradisjonelle og dynamiske og sist men ikke minst, så innehar vi begge en tydelig vinner- og prestasjonskultur.


Hvem er Johannes H. Klæbo

Johannes Høsflot Klæbo er født i oktober 1996 og er en langrennsløper fra Byåsen, Trondheim. Han bor hjemme sammen med sine foreldre, en yngre bror og en yngre søster. Johannes er en ung, hardt-arbeidene, målbevisst og reflektert utøver som liker å gå sine egne veier og finne egen optimale løsninger.

Johannes er en familiekjær gutt som er glad for å ha familien som sine nære støttespillere. Med morfar som trener, lillebror som fotograf og filmklipper, lillesøster som oversetter, far som manager og mor som tar seg av det økonomiske, så er han en del av en flokk som bruker mye tid sammen.

Johannes fikk med seg 3 gull i junior VM i sin siste sesong som junior. Men det store gjennombruddet kom året etter, i sin første senior-sesong vinteren 2016/17. Der tok han bronsemedalje i verdensmesterskapet i sprint, vant som den yngste noensinne sprint FIS World Cup sammenlagt, fikk 3 seire i FIS World Cup og vant mini-touren i Canada sammenlagt. Han vant også NM i sprint 2017.

Johannes trodde i oppveksten at han skulle bli fotballspiller, og brukte all sin tid med ball enten på fotballbanen, i stua eller i hagen. Grunnen til at han i stedet ble skiløper er ifølge han selv at foreldrene ikke var flinke nok til å bruke tid sammen med han på fotballbanen.

 Ved siden av skikarrieren så har Johannes såvidt startet på en utdanning på NTNU i Trondheim (Økonomi og administrasjon). Han ser for seg en jobb innen kapital- og markedsbransjen etter endt skikarriere. Et samarbeid med Sparebank 1 Markeds er i den sammenhengen helt perfekt for Johannes.

Vi ser frem til et spennende samarbeid og vi ønsker Johannes lykke til med kommende sesong!»

 

Følg Johannes Høsflot Klæbo på Youtube

https://www.youtube.com/user/johanneshk

 

Følg Johannes gjennom 2017/2018 sesongen

15/11 - Snart åpning på Betostølen